Ceny i Rezerwacja
Gwarancja Najniższej Ceny
Wirtualny Spacer Galeria Zdjęć

Bądź na bieżąco z najnowszymi Ofertami

Zapisz

Wesela


Dla wszystkich, którzy pragną zawrzeć Związek Małżeński Zamek Neptun jest miejscem jak z marzeń – romantycznym i z klasą. Mamy wieloletnie doświadczenie w planowaniu ślubów i uroczystości weselnych.

Układamy scenariusz, proponujemy wykwintne menu. Dobieramy dekoracje sal tak by Państwa przyjęcie weselne było jednym z najpiękniejszych wydarzeń w życiu. Atmosfera tego jedynego dnia zostanie na długo w Państwa pamięci.

Wynajem sali restauracyjnej i kawiarni  - 2.000 zł

Noclegi – przyjęcie weselne

Ceny przy wynajęciu powyżej 20 pokoi obowiązują od 1.01 do 15.06 oraz od 11.09 do 28.12 każdego roku (z wyłączeniem Świąt )

  • Apartament dla Nowożeńców – 1 noc gratis
  • Pokój 1 osobowy 240 zł / doba
  • Pokój 2 osobowy 295 zł / doba
  • Pokój 3 osobowy 375 zł / doba
  • Apart. 1 osobowy 345 zł / doba
  • Apart. 2 osobowy 395 zł / doba


Proponowane menu na przyjęcie weselne:

I OFERTA

ZUPA: rosół z kurcząt podany z domowym makaronem i grillowaną piersią z kurczaka
II DANIE: zraziki wieprzowe duszone w świeżych ziołach, serwowane z ziemniakami duchess (rozetki) i sosem prowansalskim
DESER: torcik „Pavlova” z musem mascarpone i świeżymi owocami

PRZEKĄSKI:

  • Schab opiekany w bekonie i kolorowym pieprzu, serwowany z galaretką porto
  • Galantyna z indyka z zielonym groszkiem w auszpiku
  • Filet z kurczaka faszerowany szpinakiem i ricottą w asyście sosu  Remulade
  • Wybór mięs pieczonych (polędwiczki, karkówka, szynka) z czosnkiem i ziołami, podane z ćwikłą i marynatami
  • Filet z dorsza duszony w pomidorach
  • Terrina z sandacza w rieslingowej galaretce ze szparagami
  • Tradycyjna sałatka jarzynowa garnirowana jajkiem przepiórczym i szynką
  • Sałatka włoska ze świeżych brokułów i pomidorów cherry
  • Śledź marynowany w trzech odsłonach (ze szczypiorkiem, w rodzynkach, po polski w oliwie)
  • Sosy i dresingi do przekąsek:
    - chrzanowy, tatarski, czosnkowy, vinegrett
  • Marynaty:
    - grzyby marynowane, ogórki, oliwki itp.
  • Masło smakowe
    Pieczywo – wybór (chleb, bagietki, bułki smakowe)
  • Owoce układane w kompozycje
    - sałatki, owoce w całości, owoce  krojone
  • Kawa, herbata

DANIA CIEPŁE (serwowane po północy ) :

  • Szynka pieczona flambirowana (zapalana Brendy) serwowana przez kucharzy na sali dodatki: sos naturalny, ziemniaki opiekane, sałatka z nowalijek
  • Barszcz czerwony z pasztecikiem
  • Możliwość zamówienia dzika (ok. 1000-1200 zł/80 osób)

Cena: 220 PLN/osoba

POPRAWINY:

  • Żurek staropolski z biała kiełbasą i jajkiem
  • Filet z kurczaka zapiekany w borowikowej panierce, serwowany z ziemniakami i  sosem bakonowo-czosnkowym

Cena: 74 PLN/osoba


II OFERTA

PRZYSTAWKA: troć marynowana w soli morskiej i świeżym koperku, podana z sałatą roszponką i emulsja z musztardy dijon
ZUPA: krem z białych warzyw (szparagi, seler) serwowany z groszkiem ptysiowym i oliwą truflową
II DANIE: filet z perliczki opiekany na klarowanym maśle z selerowym purre, bukietem warzyw i sosem demi glace
DESER: tarta gruszkowo-migdałowa z lodami waniliowymi i sosem angles

PRZEKĄSKI:

  • Wybór mięs tradycyjnie pieczonych w czosnku i świeżych ziołach (schab, karkówka, szynka, indyk) podanych z ćwikłą i marynatami
  • Polędwiczki wieprzowe zapiekane z borowikami
  • Schab pieczony ze śliwką i morelami w galaretce z malagą
  • Tym baliki z kurczaka z jajkiem przepiórczym
  • Kaczka faszerowana, pieczona w tradycyjny sposób, serwowana z sosem cumberland
  • Paleta ryb wędzonych w zamku Neptun (pstrąg, łosoś, węgorz)
  • Sandacz faszerowany w delikatnej winnej galaretce
  • Sałatka z marynowanego śledzia podana w tartoletkach z kruchego ciasta
  • Klasyczny tatar wołowy z korniszonem, cebulą i żółtkiem
  • Sałatka grecka z serem feta i oliwkami skropiona winnym sosem vinegrett
  • Mille-feuille  - pieczona oberżyna z serem kozim i suszonymi pomidorami
  • Sosy i dresingi do przekąsek:
    - chrzanowy, tatarski, czosnkowy, vinegrett, ćwikła
  • Marynaty:
    - grzyby marynowane, warzywa marynowane, oliwki itp.
  • Masło czosnkowe - smakowe
  • Pieczywo – wybór (chleb, bagietki, bułki smakowe)
  • Wybór owoców krojonych w kompozycje
  • Kawa, herbata

DANIA CIEPŁE (serwowane po północy ) :

  • Bulion z kaczki z pierożkami z mięsem i warzywami jullien (krojone w cienkie wstążki)
  • Pierś z kurczaka opiekana na klarownym maśle serwowana na ragout z szalotek

Cena:  240 PLN/osoba

POPRAWINY:

  • Barszcz czerwony z pierożkami tortellini
  • Wołowina a’la Bourguignon – duszona w czerwonym winie, serwowana z fasolką szparagową i ziemniakami z wody

Cena: 79 PLN/osoba


III OFERTA

PRZYSTAWKA: lekko podwędzany filet z gęsi serwowany z sałatą rukolą, skropiony wiekowym octem balsamicznym
ZUPA: aksamitny krem z borowików z kluseczkami i kwaśną śmietaną
II DANIE: eskalopki cielęce duszone z szynką parmeńską  podane z ziemniakami gratine (zapiekane z czosnkiem i śmietaną) i bukietem warzyw z rusztu
DESER: creme Brulle z orzechową niespodzianką i sałatką owocową

PRZEKĄSKI:

  • „Parfait” – delikatny pasztet z wątróbek drobiowych podany z grzankami i jabłkowym chutnej (marmolada własnej produkcji słodko-kwaśna)
  • Tatar z troci z marynowanymi warzywami
  • Paleta ryb wędzonych zamku Neptun (pstrąg, łosoś, węgorz)
  • Terrina z kaczki ze szparagami w galaretce
  • Wybór mięs pieczonych w tradycyjny sposób z czosnkiem i ziołami (schab, szynka, polędwica, indyk, karkówka) serwowane z ćwikłą i marynatami
  • Klasyczny tatar wołowy z korniszonem, cebulą i żółtkiem
  • Udziec z indyka faszerowany grzybami leśnymi w asyście sosu remulade
  • Deska serów francuskich z orzechami, winogronami i krakersami
  • Sałatka „cesarska” z grillowanym kurczakiem
  • Sałatka „meksykańska” ze świeżym ananasem i kukurydzą
  • Tradycyjna sałatka jarzynowa garnirowana jajkiem przepiórczym i szynką konserwową
  • Dresingi i sosy do przekąsek:
    - czosnkowy, tatarski, koktajlowy, ćwikła
  • Masło smakowe
  • Pieczywo – wybór (chleb, bagietki, bułki smakowe)
  • Wybór owoców krojonych w kompozycje
  • Kawa, herbata

DANIA CIEPŁE (serwowane po północy:

  • „Bogracz” – wołowina duszona w świeżych ziołach i warzywach podana z borowikami i chrupiącą bagietką
  • Barszcz czerwony z kołdunami
  • Szaszłyki drobiowe serwowane z pieczonymi ziemniakami i sosem jogurtowo-ziołowym

Cena: 260 PLN/osoba

POPRAWINY:

  • „Consome” – orientalny bulion podany z kurczakiem i makaronem ryżowym, wzbogacony świeżym imbirem i trawą cytrynową
  • Polędwiczki wieprzowe flambirowane, podane z sosem truflowo-borowikowym, bukietem świeżych sałat i ziemniakami purre

Cena: 84 PLN/osoba
 

Udzielamy rabatów na napoje i alkohole.
Aby otrzymać informację na temat interesujących Państwa szczegółów dotyczących przyjęcia weselnego prosimy o kontakt z działem marketingu: hotel@neptunleba.pl .

 

Zobacz Zamek Neptun w serwisie saladlaciebie.pl