WESELE
Przystawka: Carpaccio z kaczki lekko podwędzanej w dymie herbacianym, świeże sałaty dressing balsamico
Zupa: Aksamitny krem z borowików z kluseczkami i kwaśną śmietaną
Danie Główne: Filet z perliczki opiekany na klarowanym maśle, puree selerowe, ziemniaki, warzywa sezonowe glazurowane
Deser: Czekoladowy „Creme Brulle”, sos z owoców leśnych, lody waniliowe
Przekąski:
„Gravlax” – marynowany świeży łosoś, ogórek, dressing musztardowo-miodowy, chrupiąca grzanka
Terrina z indyka z pistacjami i morelami, sos koktajlowy
Kaczka faszerowana, sos cumberland
Wybór mięs pieczonych w czosnku świeżych ziołach
Koktajl z krewetkami, sałaty, chrupiące warzywa
Pasztet z wątróbek drobiowych, jabłkowe chutney
Rillettes z gęsi confit, marmolada z czerwonej cebuli, chrupiąca grzanka
Ryby wędzone w Zamkowej wędzarni (pstrąg, łosoś, węgorz)
Tatar z łososia, smażone kapary, marynowane warzywa
Śledź marynowany w rodzynkach, śledź po polsku
Tatar z wołowiny, żółtko, marynaty, korniszon
Deska serów, krakersy, winogrona. orzechy
Dodatki:
Sosy, dresingi ,marynaty
Masło smakowe
Wybór pieczywa (chleb, bagietki, bułki smakowe)
Wybór owoców krojonych w kompozycję
Kawa, herbata
Dania Ciepłe (serwowane po północy):
„Udko kaczki „confit”, sos majerankowy, ziemniaki. duszona czerwona kapusta
Barszcz czerwony z pasztecikiem
Karkówka z dzika, świeże sałaty, pieczone ziemniaki
Cena: 475 zł/os.
POPRAWINY
Zupa: Polędwiczki wieprzowe flambirowane, podane z sosem truflowo-borowikowym, bukietem świeżych sałat
i ziemniakami puree
Danie Główne: „Consome” – orientalny bulion podany z kurczakiem i makaronem ryżowym, wzbogacony świeżym imbirem
i trawą cytrynową
Deser: Mille Feuille – kruche ciasteczka z musem mascarpone, świeże owoce, coulis truskawkowe
Kawa, herbata, woda, soki
Cena: 120 zł/os.