Przystawka: Rillettes z gęsi confit, marmolada z czerwonej cebuli, chrupiąca grzanka, świeża rukolą
Zupa: Krem z białych warzyw (szparagi, seler, topinambur), prażony słonecznik, oliwa
Danie Główne: Cielęcina duszona w świeżych ziołach, puree z marchewki, ziemniaki rozetki, kluseczki półfrancuskie, warzywa glazurowane w maśle
Deser: „Torcik Pavlova” – beza z mascarpone i świeżymi owocami, sos truskawkowy
Przekąski
- Wybór mięs pieczonych z czosnkiem i ziołami, ćwikła z chrzanem
- Pieczona cielęcina „vitello tonnato” z kaparami i sosem tuńczykowym
- Pasztet wiejski z borowikami boczkiem, sos cumberland
- Rillettes z gęsi, marmolada z czerwonej cebuli, chrupiąca grzanka,
- Galert z peklowanej wołowiny sosem cumberland
- Sałatka z grzanką, serem brie, dressing orzechowo-limonkowy
- Tatar z marynowanego śledzia w tartoletce z kruchego ciasta
- Carpaccio z lekko podwędzanej piersi kaczki, świeże sałaty, dressing balsamico
- Sałatka szopska z klasycznym vinegrette
- Tatar wołowy, korniszony, żółtko, marynowane grzyby
- Polędwiczka wieprzowa z borowikami, sos tatarski
Dodatki:
- Sosy i dresingi
- Wybór pieczywa (chleb, bagietki, bułki smakowe)
- Wybór owoców krojonych w kompozycje
- Kawa, herbata
Dania Ciepłe (serwowane po północy)
- Kurczak kukurydziany, ragout z szalotki i bekonu
- Bulion orientalny z krewetkami, trawa cytrynowa, makaron ryżowy
Cena: 270 zł/os.
POPRAWINY
Zupa: Żurek z jajkiem, borowikami i białą kiełbasą, puree z prażoną cebulką
Danie Główne: Flambirowane polędwiczki wieprzowe, glazurowane warzywa ratatoille,
sos bekonowo- chrzanowy, ziemniaki puree
Cena: 108 zł/os.